dimarts, 12 de març del 2013

La lluna (text expositiu).




La lluna


La lluna es un satelit, situat al espai, al costat d'un planeta anomenat la Terra.Hi ha altres planetesque també tenen satèl·lits com el cas de Mart que en té dos. 
Mart te 3 minúsculs Satel·lits: de forma irregular Penyals, Fobos i Deimos.


La formació dels gegants de gel, Neptú i Urà, ha estat sempre dificil de fer encaixar en cap model teòric de forma precisa. Els models actuals suggereixen que la densitat de matèria en les regions exteriors del Sistema Solar era massa baixa per explicar la formació de cossos celestes tan grans mitjançant el mètode tradicionalment acceptat de l'Acreció, i per tant s'han desenvolupat diverses teories alternatives per explicar-ne el seu origen.

La Lluna és l'únic satèl·lit natural de la Terra. Té un diàmetre de 3 475 Km i orbita a una distància mitjana de 384 400 km del nostre planeta. La massa de la Lluna és molt menor que la terrestre i per això l'acceleració de la  gravetat a la superfície és aproximadament 1/6 de la de la Terra. La superfície és plena de cràters i posseïx una atmosfera molt tènue, pràcticament insignificant, formada per àtoms d'heli, d'aragó i ions de sodi i potassi. La Lluna reflecteix la llum del sol i, vista des de la Terra, és l'objecte més brillant després del Sol. El 21 de juliol de 1969 els astronautes de l'Apollo Xl van ser els primers homes a trepitjar-ne la superfície.



I aixo es un text de la lluna de tipus expositiu.
Espero que us hagi agradat.

Meritxell Fernández Arcediano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada